2015: Nieuwsbrief 2

Vorige week zondag heeft een deel van het bestuur op de “Gaaf groen Beurs” in Alkmaar gestaan. Het weer zat niet mee! Bijna de hele dag heeft het geregend. Dat hield veel mensen thuis. Jammer, want het was een prachtige markt met mooie kramen. We hebben ruim € 800.00 voor de slachtoffers van Nepal opgehaald. Weer een mooi bedrag! Veel mensen doneerden alsnog bij onze Nepalese vrienden. En dat na de landelijke actie!

Van “het Wasgoedtheater” hebben we zo maar prachtige rainsticks gekregen. De sticks zijn gemaakt van de steel van de bereklauw, geverfd en gevuld met rijst en zaden! Het geluid lijkt op een regenbui! Gelukkig was er veel belangstelling voor en hebben we er heel wat verkocht.

Van Naresh (de oncle in het huis ) hebben we gehoord dat onze kinderen weer naar school kunnen. Het gewone leven moet toch ook weer op gang komen. In de dorpjes in de bergen is dat nog onmogelijk. Daar hebben ze andere prioriteiten: eerst waterdichte huizen, dekens, voedsel, water en ….als het mogelijk is dan pas school! Naresh vertelde dat de kinderen (sinds kort) het journaal op de televisie volgen. Alle narigheid komt zo bij ze binnen maar ze zijn nu op de hoogte van de ellende en kunnen er samen over praten. Drie meisjes uit de Chepangbergen hebben contact gehad met familie en/of dorpsgenoten. Gelukkig was daar alles goed.

Onze Nepalese voorzitter: Arun is met een jeep vol dekens en zeildoeken naar de berggebieden gegaan. Een tocht van zeker 8 uur heen die niet ongevaarlijk was. De spullen heeft hij overgedragen aan dragers daar en die hebben lopend de spullen naar de families gebracht. We hebben Arun gevraagd nogmaals met een jeep vol rijst, zeilen en water naar de afgelegen gebieden te gaan.

De aardbeving heeft het land lam gelegd. Het is heel moeilijk voor te stellen dat door de kracht van de aardbeving Kathmandu zeker 90 centimeter hoger ligt en bijna 1 ½ meter verplaatst is. De Mount Everest is nu 2 ½ centimeter minder hoog en het Himalaya gebergte is op diverse plaatsen omhoog gekomen.

Wij krijgen vanuit Nepal heel veel hulpvragen. Het is heel moeilijk om van hier te beslissen wie wel en wie niet geholpen wordt dit laten we over aan ons bestuur in Nepal en onze vrienden daar. Wel weten we zeker dat we ons huis open stellen voor vijf of meer kinderen die dringend hulp nodig hebben.

Dagelijks komen er nog donaties binnen op onze rekening. Wij zijn er ontzettend blij mee. Directe hulp is nodig, maar als er straks meer kinderen in het huis zijn brengt dat ook veel kosten mee! Gemiddeld ( huis, voedsel, kleding, schooluniform, boeken en schoolgeld ) is dat zeker € 50.00 per maand per kind.

Ons banknummer blijft: NL06 RABO 0107 6796 47.

Het helpt de mensen daar met moed en kracht hun werk voort te zetten.

Danyabath! (dank u wel ) Ida dedding