2015: Nieuwsbrief 1

Dit wordt de eerste nieuwsbrief van 2015. Dat betekent zeker niet dat wij hebben stilgezeten. Wij hebben via de mail en de telefoon veel contact met Ketaaketighar en het Nepalese bestuur. In februari is een van onze sponsors 2 weken in Sauraha geweest.

Wij hebben zijn komst bij het Nepalese team gemeld en daardoor kon hij makkelijk veel bezoekjes brengen aan de kinderen. Hij heeft meegemaakt hoe het dagelijks in het huis gaat. Uit zijn positieve mails konden wij opmaken dat de sfeer in het huis goed is. Ook vertelde hij dat hij samen met Naresh een deel van de slaapkamers heeft geverfd.

In maart zijn Thea en Ida, (twee bestuursleden) 8 dagen bij de kinderen geweest. Het bezoek is niet helemaal volgens plan verlopen. De reis is 4 dagen ingekort door problemen met het vliegtuig van Turkisch Airlines op het vliegveld in Kathmandu.

De kinderen stonden voor hun “overgangsexamens” en moesten vooral veel leren! Toch hebben we genoeg contact gehad met de kinderen om te zien dat het goed gaat! Er werd hard gestudeerd, vooral door de ouderen! De kleine jongens gingen wel eens heimelijk een spelletje spelen. Met een grote knipoog hebben we dat zo gelaten. Als je 7 of 8 jaar bent hoef je niet 3 tot 4 uur te leren. In het weekend zijn we met alle kinderen naar een dansvoorstelling van de Tharu’s geweest. De Tharu’s zijn een bevolkingsgroep die al heel lang in de regio van de Chitwan wonen. Zij proberen hun oude tradities uit te dragen naar de toeristen en de plaatselijke bevolking. Vooral de “piecockdance” werd met open monden gevolgd. Wat hebben we genoten!