Nieuws na aardbeving

De situatie is in Nepal binnen een paar minuten drastisch gewijzigd. Een aardbeving heeft het leven van miljoenen Nepalesen veranderd. Tot nu toe telt men al meer dan 5000 doden. Het episch centrum rondom Gorkha en Dhading is nog steeds niet bereikbaar. Duizenden en duizenden mensen hebben geen huis, geen voedsel, geen water en zijn afgesloten van de buitenwereld.

 Tot onze opluchting kunnen wij u wel vertellen dat de kinderen in het kinderhuis gezond zijn. Zij hebben tijdens de eerste heftige beving van 7.8 op de schaal van Richter het huis kunnen verlaten. Het gebouw zelf heeft staan trillen maar is nog redelijk intact. Het Nepalese Bestuur spreekt over kleine mankementen. Zover onze informatie strekt slapen de kinderen ook weer binnen. Maar nu, 6 dagen na de eerste beving, gaan de kinderen nog niet naar school.

Voor Maya en voor Naresh (de dagelijkse leiding in het huis) is het een grote verantwoording de kinderen goed op te vangen.

Het Nederlandse Bestuur voelt zich echter ook verantwoordelijk voor de ontheemde Nepalesen. Wij proberen om via bestaande contacten dekens en water in het rampgebied te krijgen.

Maar daarnaast weten we ook dat er veel kinderen zijn die geen huis, ouder, of familie meer hebben.

Wij willen graag ons huis open stellen om 5 of meer kinderen op te vangen. Dat betekent dus: bed, bad en brood en….scholing! Een grote verantwoording, maar samen met de warme contacten van onze sponsoren en belangstellenden durven wij het aan.

Via de website proberen wij u op de hoogte te houden van de situatie in Nepal. Kijk dus regelmatig op de site. Ook als u geen mail krijgt met een aankondiging.

En…mocht u ons nog willen steunen bij ons werk in Nepal dan geven wij ons rekening nummer: NL06 RABO 0107 6796 47 U vindt het rekeningnummer ook op de website bij : “Doneer nu “.

Zondag 3 mei staan wij op de Gaaf Groen beurs bij de Hortus Alkmaar. Deze beurs staat in het teken van de ramp in Nepal. Er komt een extra kraam met artikelen die door standhouders gedoneerd kunnen worden en de opbrengst van deze artikelen komt ten goede aan onze Stichting. Verder doneert Gaaf Groen de helft van de entree gelden ook aan onze Stichting.